IT'S OVER

måste tyvärr lämna denna bloggen. det känns som jag vet inte vad, det är något helt konstigt som inte alls går att besrkriva. nu lägger jag detta beslutet. vi kommer sakna er, får försöka fixa "utmaningar" endå. vi får se, men än så länge tar vi en dag i taget. ska börja blogga på nytt antagligen, så hoppas ni följer med mig dit - vart jag nu än hamnar. vi ses! länkar ny blogg sen.... /saga
 
 

bloggen

jag vet inte vad som saknas, eller hur jag ska uttrycka mig rätt. men något saknas, det är tomt. jag vet inte längre vad jag vill,  det känns så himla komplicerat. jag behöver skriva av mig men kan endå inte känna mig trygg att det jag skriver blir bra och rätt. men bloggen känns inte 100% rätt. något som inte heller känns helt rätt är att jag inte vill sluta blogga här, för jag vet att det går bra när vi visar att vi verkligen vill. 
jag är den personen som skulle kunna sitta i timmar för att få ihop "dagens ridpass" video, eller sitta och redigera videos, eller ut och spela in massa videos och sedan titta på dom. helt enkelt REDIGERA.fixa & trixa med bloggen är verkligen kul. jag vill att ni ska få välskriva inlägg men jag kan inte förstå hur sjutton jag ska lyckas. 
jag vill ge er dom där perfekta inläggen, som handlar om allt och alla. jag vill nå ut till människor!
 
jag behöver helt enkelt ta min tid å tänka över bloggandet. om jag ska skaffa en egen blogg eller stanna. det är en bra fråga.
 
 
den enda tjänsten ni kan göra är att sprida posetiv energi.. gör så att jag får ett leende på läpparna. snälla. jag skulle verkligen bli jätteglad.. överraska mig!
 

Full dag

Sov ju över hos saga, men fick jätte ont i magen vid 7 tiden så gick hem då.. Tog en Alvedon och gick och la mig, vaknade sedan vid 10.30 och det var mycket bättre! 
 
Åkte sedan till allum och lämnade in mobilen på lagning, min bror och pappa köpte nya jackor och jag hittade världens finaste Hilfinger jacka på Pondus.. Men men...
 
Sedan åkte vi runt och kollade lite i Jonsered, hm? Handlade och åkte till Jula och Jysk! 
Vi var hemma vid 14 tiden, vid 15 över två ringer min tränare och undrar vart jag är... JO jag hade glömt att jag hade match... Men vi han till match start, 7-0 blev resultatet, jag gjorde två mål.
 
Ja.. Full dag, nu ska jag bara vila.. Har ätit thai mat och ska strax ta ett bad.
 
Kram Melissa
 
 
 
 

VANTEN - IDAG

idag ska vanten ridas ett lugnt dressyrpass i paddocken. han ska inte få galoppera mycket alls, utan jag ska mer tänka på formen i skritt och trav. går det bra välkomnar vi galoppen i slutet!
 
Ronja undrade om jag ville vara med henne och hoppa idag. men jag hoppade tränning-tisdag och den där lilla hopptävlingen onsdag så då tyckte jag att det räckte. men imorgon är det uteritt med Ronja. 
 
på måndag ska vi åka till tandläkaren med vanten. tror det var någon "koll" sak. om jag inte har helt fel. det ska faktiskt bli rätt spännande att se, då jag aldrig har varit på något sånt innan! :D
 
nästa vecka börjar skolan. och då blir det mycketmycketmycket mer rutin på både stallet och mig själv. vilket är helt underbart! jag har märkt att det börjar bli lite tomt på mina dagar nu. och jag saknar verkligen alla kompisar, det är faktiskt jobbigt.. men om 2 veckor kommer jag säkert längta efter nästa sommarlov. så saameshit typ.
det känns endå inte som sommar längre. det bara öser ner regn och jag kan inte se mer än vatten, solen finns inte ens. blääääääääääää.
 
/Saga

HUR GÖR NI?

igår när jag red satt jag och tänkte på vad detta ridpasset ger, lär vi oss något nytt? gör vi samma övningar varje gång? bygger vi upp något? jag själv tycker det är jättesvårt att komma på övningar som ger ryttare+häst något om man säger så. så när ni sitter uppe på hästryggen, rider ni för att det är roligt/för att ni tränar hästen/för att ni tränar inför tävlingar? på vilket sätt rider ni? jag är jättenyfiken. känner ni efter ett pass - ååh vad skönt nu har "hen" lärt sig det. eller känner ni - vilket lyckat ridpass, detta var skoj.
jag är jättenyfiken.
 
när vi endå är inne på "vad tycker ni" så tänkte jag fråga. hur lägger ni upp erat schema? rider ni varje dag? hoppar ni oftare en dressyr? kommentera/maila erat schema! ([email protected])
ungefär såhär :
måndag : dressyr
tisdag : uteritt
onsdag : longera/tömköra
torsdag : lugn uteritt
fredag : hoppning
lördag : lugnt dressyrpass
söndag : prommenad/från marken
 
okej, det var bara ett exempel om ni förstår ;-) kommentera nu!! glöm inte att jag vill veta. känn er tvingade.. hahah.
 
/Saga
jag bara älskar denna bilden. mina bästavänner♥
 
 
 

LITE BILDER

endast några, dock blev det inte många bra igår. synd.. Melissa kanske också lägger upp bilder på henne och strudel! :D /Saga

tjennna

hejsan! ni kanske undrar varför vi inte har bloggat men det har helt enkelt bara inte blivit så. idag har i alla fall vi varit i stallet, saga följde med Melissa till strudel, och tvärtom. vi har tagit massa bilder som kommer upp när vi orkar. vi hörs! och idag är en lat dag = 0 blogggning.
 
 
/saga & Melissa
 

Tog ett tag

Imorse red jag Strudel, gick inte så bra.. Men men.. 
 
Vid 14 åkte jag och mamma till NÄÄS och vi åkte dit eftersom jag fyller år om 12 dagar och jag önskar mig Primeboots så vi skulle se fall dom hade dom jag ville ha inne, men nicke sa nicke åkte vidare till Lerum men den affären hade stängt ner, sedan tog vi det säkra kortet  och åkte till Fiorucci
 
Och där fanns dom, men jag föll för ett par andra ;) 
 
Dagens köp blev alltså ett par bruna Primeboots, en tidig födelsedags present!
pris 3699:- 
 
 

Godmorgon

Strax åker jag till stallet, det blir en uteritt tror jag
 
Synd att det regnar, men bryr mig inte om att det inte matchar.. haha
 
Kram Melson Melon
 

Dagen

Idag filmade jag och saga några utmaningar, och sedan på efter middagen åkte jag på fotbolls match, Gais vann med 2-1 mot Ängelholm, gött!
 
Imorgon ska jag till stallet, och till NÄÄS sen ska jag bara vara hemma och vara hemma utan några vänner, bara familjen <3
 
Kram Melissa
 
 

HEMMA NU

efter en sjukt lång dag!
har bland annat varit med Rebecka och tyra, vi har fotat och haft roligt! Nu ska jag titta på film & chilla. Sen ska jag sova! Imorgon ska jag nog med Melissa till stallet och fota henne och strudel. Sen blir det nytt & fräscht kan vi lova. Puss /saga


GODMORGON

hejsan och godmorgon! nu är vi hemma hos melissa & "saga" sov hos melissa. detta blir lite konstigt då det är ett inlägg från båda.. haha. men ni förstår! idag ska vi inte göra så mycket, vet inte ens om vi kommer  vara med varandra så mycket då melissa ska iväg och lite så. men vi ska kolla om melissa möjligt vis hinner börja på "UTMANINGAR" så vi gör olika saker lite varje dag - sen sätter vi ihop det. för saga hinner! haha. ni borde verkligen passa på att kommentera utmaningar till oss, som i tidigare inlägg skrivet så kan ni se oss skämma ut oss för göteborg! passa på lixom ;-) 
 
 
saga :
igår red jag ju ett dressyrpass på dawanty, och hoppade på kvällen (den där lilla tävlingen) så han kanske ska vila idag, eller bara prommeneras/skritt/trav-grusvägarna. 
 
vi hörs /saga & melissa
 
 
 
 
 
 

SMAKPROV - "TRÄNINGSTÄVLING"

 
/saga
 

67 kommentarer på 30 dagar

Ni är helt underbara
 
 

DRESSYR 14/8-13

 
 
/saga

MIN DAG

hejsan! idag har jag inte bloggat för jag har haft helt fullt upp. dagen började att kl ringde 9:30 så då gick jag upp och åt frukost, fixade mig & stallkläderna på. vi åkte till stallet och var där 10:30 typ så då började jag fixa dawanty, lovise hjälpte mig att linda, och han blev gör snygg. vi matchade fint idag! iallafall, sen skrittade jag fram på grusvägarna och sen värmde upp lite i paddocken. sen började min dressyr-lektion. och då tränade vi på att han skulle vara lugn och att han skulle lyssna på min kropp och det inte skulle bli så mycket tyglar och skänklar. så det gick jättebra och det gav fina resultat. han sänkte sig bra tillslut och hitta sin form. han är så duktig! bilder kommer :D
 
sen så följde jag med evelina ut när hon red piccolina (jag gick med och vilma cykla) och det var mysigt!
sen åt vi och lite så under tiden skulle gå då det var en "tränings"tävling på kvällen kl.6 som jag var med på. så då när klockan började närma sig runt där så fixade vi våra hästar fint! sen var det min tur att "tävla" och då fick vi hoppa fram på hinder 1/2 och jag hoppa fram på 1 som då var en oxer men då typ stannade han eller något, så jag gled av eller något sånt, men det gick bra! sen så fick jag 0 fel, dock blev det en jätterolig sväng.. hahah. men han hoppade endå!! :D jätteskoj. ' bilder kommer om det blev några fina! melissa var även och kollade, kul japp.
 
nu är vi med varandra och vi ska la hitta på något roligt. vi hörs! kramkram! /saga
 
melissa hälsar nog ocksåå... hahah'
gammal bild.. 
 

Glöm inte!

Som dom idioterna vi är så bad vi ju er utmana oss, och ja vi har fått en del rikitgt pinsamma men roliga saker! 
Vill du se oss skämma ut oss för hela göteborg, ja bestäm vad vi ska göra ;)
http://msryttarna.blogg.se/2013/august/utmana-oss.html

Vill du bli länkad? Var med och tävla i ' veckan blogg '
http://msryttarna.blogg.se/2013/august/veckans-blogg.html
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

 Idag har jag inte gjort något, vart hos farmor och kollat på 4 avsnitt av bästa serien någonsin!
One Tree Hill 
 
Senare idag ska jag faktiskt åka till Sagas stall, det vet hon dock inte om ;) 
 
Det är en liten hopptävling sa hennes mamma och då så åker jag med henne upp och kollar! 
Ska bli kul! Tar med kameran och filmar, och så får hon själv välja vad hon gör med filmen ;) Hoppas hon lägger upp den !
 
På Fredag åker jag till NÄÄS fabriker med mamma, äntligen! Har tjatat om det länge... Haha
 
 
Visst är dom fina, Sagus och Vantus ;) <3
 
 
 

Saknardigså

1988 - 2012-06-18
Artemis
 

godmorgon

HIttade denna bilden på mig och min bror på min farmors dator.. åh gud så länge sedan
 

HOPPTRÄNINGEN IDAG

hejsan! jag har dröjt lite på att berätta hur det gick då jag fick bilderna nu.
men idag var ett sånt lyckat ridpass, han var pigg & framåt och lyssnade bra. han hoppade allt och jag tyckte det känndes otroligt bra. han blir pigg nu när jag hoppar, men det är kontrollerat iallafall och jag vet vad jag gör, han också. jag hoppade 80 på en "kombination" eller vad man nu ska kalla det, och då gjorde han världens skutt.. hahah ni ser nog på bilden.. sen var det typ 60/70 på de flesta bilderna, så om jag inte har bästa sitsen så är det no deal, det är inte ens högt om ni förstår. hoppas ni gillar bilderna!
(Sista bilden, fail)

/saga


HISS/DISS

HISS
♥ lyckade ridpass 
♥ bra bloggar, med snyggt utseende (alltid + i kanten) 
♥ blogg med kompis, vilket gör att man inte behöver ta hela ansvaret över bloggen själv. men samtidigt finns det fördelar och nackdelar. men MSRYTTARNA känns bra.
♥ kvällsdopp, så skönt på sommaren. 
♥ svarta hästar, ååååh så fina. 
♥ DAWANTY 
♥ min nya bodymist från victoria's secret. bästa tyra. 
 
DISS
- varma dagar på sommaren när det suger att rida.
- insektsbett på hästarna.. + alla flugor när man rider på sommaren.
- skola om 1 vecka & 1 dag
- jag är lat, haha..
 

Haha nu kan jag tyvärr inte komma på mer.. var iallafall glada att det blev mer hissar än dissar. jag är posetiv :-D

MÅL MED DAWANTY

mina mål med ridningen är igentligen inte sånna där "supermål" som är jättesvåra att nå. jag vill bara ha en bra "relation" med dawanty. vi ska kunna förstå varandra rätt & utvecklas på rätt sätt. jag har verkligen inte brådis att komma ut på tävlingar, mer tvärt om. jag har varit sugen på att börja tävla och satsa lite mer. men har alltid backat ur, jag är den personen som vill att allt ska sitta rätt innan jag börjar. vill att han ska ex. kunna ta mina galoppfattningar rätt, sänka sig mer i formen och börja trampa under sig mer med bakdelen och vi ska även klara ridvägarna på ett bra sätt. och det är mina mål, jag känner ingen press. verkligen inte. jag vill att det ska bli så bra som möjligt, så då väljer jag också att ta det lugnt och fint! vi ska ha kul tillsammans 
 
(ursäkta får dålig musik)
/saga

GLÖM INTE ATT UTMANA OSS

TACK FÖR KOMMENTARERNA. VI SÄTTER ETT STORT YOLO. KOMMIGEN OCH FORTSÄTT KOMMETNERA!!
LET'S DO THIS
/msryttarna.blogg.se
 

HOPPNING IDAG

hejsan! idag är det hoppning som är på schemat för vanten. ska bli riktigt skoj, ska verkligen fokusera på hans form + vägar & själva hoppningen då :) 
 
finisen /saga
 
 

Tidig morgon

Har precis vart ute med hunden, och nu ska kolla på några avsnitt av One Tree Hill.

Och vid 12(?) ska jag till stallet och rida ut/padocken med Hilda, kul!
Fotbbolls träning ikväll också!
 
 

GODNATT

/saga

Morgondagen

Har två saker planerat imorgon.
 
Ridning och fotbolls träning.
 
Ridningen blir nog någon stans mitt på dagen! och fotbolls träningen är på eftermiddagen, och så ska jag plocka undan lite här hemma, på onsdag kommer nämligen städerskan ;)
 
Inget annat planerat, och inget annat kommer hinnas med känns det som. 
 
Kram Melissa
Över ett år sedan 

DRAR NU

yes! jag åker till Rebecka för att möta upp dom.. vi ska säkert hitta på något skoj!


VECKANS BLOGG

jag, saga, startar med veckans blogg! känns roligare med lite mer roligt :D 
skriv bara " jag är med" och länka din blogg såklart! 
/saga
 

JAG HAR ALDRIG SETT NÅGOT HEMSKARE...

IMG_7491IMG_7491
r.i.p karisma..♥
/saga

UTMANA OSS!

yes ni läste helt rätt! ni har nu chansen att utmana oss! det kan vara att vi ska springa 1mil, hoppa 4 meter, köra ett dressyr pass i ösregn, eller att vi ska göra hur många situps som möjligt på 1 minut eller helt enkelt bara göra roliga saker! kommentera så kör vi!! var inte rädda för att kommentera för många saker, detta blir helt otroligt roligt! den som kommer med bäst utmaningar/utmaning får länk + kommentar på sin blogg! :D
 
LETS DO THIS! YOLO! 
kommentera bara vad vi ska göra. 

MINBEAUTY.SE

minbeauty är en webbutik som fokuserar helt och hållet på lösögonfransar av högsta kvalité som ser väldigt naturliga ut, till ett bra och billigt pris. nu ger vi på msryttarna er chansen att få 15%  rabatt på deras produkter genom att de använder rabattkoden"bloggläsare" 
 
passa på att fixa snygga ögonfransar till skolstarten eller något annat roligt tillfälle och glöm inte att rabattkoden är bloggläsare
 
 
 

Två bra låtar


Önskeinlägg

Något speciellt du vill att jag ska skriva om? 
 
Passa på att önska nu!!
 
 

GODMORGON

idag ska jag och tyra följa med rebecka till hennes stall, vi skulle göra en sak. sen efter det vet jag inte riktigt vad som händer, men måste iallafall till vantisen idag. ska nog rida grusvägarna. rätt lugnt! 
men hör av mig senare.. kram /Saga
 
oppa tyra style
 
 

Wanties

När jag får en egen häst, hyr häst eller foderhäst, då ska detta införskaffas!
Nej, men jag skulle verkligen vilja ha det!
 
Ett träns
 
Och inte vilket som helst, Jump Off Revolution från ps of sweden.
kostar 1999:- 
 
Och dessa underbara boots från Ps of sweden, 
Kostar 439:-
 
Detta Hv Polo schabrak, finns bl.a hos skarahästsport
kostar 599:-
 
Sist men inte minst! ett par Jin stigbyglar, färg vet jag inte än.. Men Blåa är dödligt snygga
kostar 1799:- hos Charlies
 
/ Melissa
 
 

tack allihoppa & godnatt

måste bara säga tack, tack för att ni klickar er in på våran blogg & vissa av er slänger in en snäll kommentar! jag måste erkänna att det ger mig ett stort + på bloggsuget. verkligen. så som tack så ska jag göra en video imorgon, visar stallet! bara det inte är massa folk där, pinsamt! jaja ni får se om det dyker upp något! :)

Nu ska vi nog snart sova! har rensat min mobil, alla bilder är borta, oanvända nummer, meddelanden + appar. bara nödvändiga saker.. känns riktigt skönt!

godnatt!! har ju då ingen bild att lägga upp.. hehe


ATM - TYRA OCH SAGA

 
 
melissa, vi kan plåta dig på tisdag kl. 08:23 - 016:46 prickk!!!!

Någon som vill

Hej! 
 
På Tisdag när jag åker till stallet, så hade jag tänkt rida ett pass i paddoken, eller lite på ängen som jag hittat nyligen!
 
Ha en riktigt fin outfit och försöka hitta någon som vill hänga med och fota, jag har ju min kamera! men är ganska svårt att fota sig själv när man rider, tyävrr...
 
hör av dig om du har lust att följa med.
Vill ha lite fräscha bilder att lägga upp, blir så mycket samma samma samma nu...
Tänkte, Ljusrosa ridbyxor,vit pike, vitt schabrak, vita lindor, svart gpa, svarta stövlar och svarta handskar?
 

Svar till Hanna

Vilken fin blogg ni har och super fin design! Är ponnyerna i headern era egna? :)
 
Hej! Tack så jätte mycket!
 
Dawanty ( den bruna hästen ) är Saga's Foderhäst, så kan nästan kalla det hennes ;)
 
Strudel ( den isabellfärgade hästen ) är Melissa's Medryttar häst :)
 
 

VICTORIA'S SECRET

tack bästa tyra!


Hemma i GBG

hej! nu är jag hos tyra med rebecka och tyra. känns skönt att vara hemma i gbg lixom, bästa ponnyn, goa vännerna och lite mer så. fast självklart så har det varit roligt hos pappa med tyra osv. vi tog iallafall 13:30 tåget från pappa, vi var hemma typ 14:30 så då mötte vi upp rebecka i stan och tog en go fika på starbucks, mysigt! 
jaja, nu ska jag vara social.. hehe. tyra och rebecka sitter och snackar om blogg.. ;-) 
 
vi hörs! /saga 
 
btw, fick en kommentar om att vi skulle visa stallet. det ska bli! försöker fixa det nu i veckan!
 söta tyra 

Tisdag

på tisdag ska jag till Stallet, äntligen!
 
Jag har saknat att vara i stallet, rida osv, men mest lilla StrudelPudel! 
 
här kommer lite bilder på honom!
 
 
 
 Bilderna är klickbara, och måste bara säga att min sits är väldigt dålig på vissa bilder, som ni ser. Men det går inte alltid bra ;)
 
 
 
 

Godmorgon

Har varit vaken en liten stund nu, gick upp vid 11 och åt frukost, kollade på tv och gick sedan och la mig igen. 
 
Denna dagen kommer det inte hända något speciellt, kanske träffar någon om jag orkar. Får se, känns inte så i nu läget! Ska även städa klart mitt rum idag. 
 
Har jag tur, kan jag lyckas övertala mamma och pappa om att åka till NÄÄS fabriker idag, får se hur det går senare idag ;)
 
Kram 
 
 
 

Mål hösten 2013

  • Kan ju börja med det viktigaste av allt, skolan, jag gillar den inte, har verkligen 0 inspo och jätte dålig inställning, men detta ska jag ändra på, jag ska lära mig själv att gilla skolan, ska jobba på i alla ämnerna och försöka höja mig i så många ämnen som möjligt. 
 
  • Sen kan ja ju även säga att det måste bli mycket mer ordning på mig! Mitt rum är kaos, mitt skåp i skolan är kaoz, mina nycklar försvinner titt som tätt.. AjaBaja Melissa!
 
  • Bloggen, jag har varit väldigt slapp det senaste.. Men ändring på detta nu, ska uppdatera flitigt och verkligen sattsa!
 
  • Inom ridningen så ska jag väl inte ändra så mycket, mer fokus och mer roligt! 
 
 

 

DAGEN


Jag & Riski

 

 
 
 
 

Liseberg

Meningen var egentligen att hela famijen skulle åkt till Starbowling och bowlat igår,  men eftersom vädret var så fint så åkte vi till Liseberg istället, första gången för iår, och sista ;) Vann även 3 stjärnvinster, 2 kexschoklad och 1 marabou! samt ahlgrens bilar och Center ;)
 
Det var kul, men det räcker att åka dit 1 dag av 365 ;)
 
Idag har jag inte ens gått utanför dörren, inte borstat håret heller för den delen. 
Deg dag! 
 
Har dock gjort hemma gjort lassange, mums så himla gott! Och städat, eller städat halva rummet, resten får jag fixa imorgon!
 
 

Favorit årstiden är påväg

Ju längre in på sommaren man har komit, så har jag faktsikt märkt att det ända jag verkligen gillar med den, är sommarlov! och ridläger ofc ;)
 
Och så har jag komit på att hösten är min favorit årstid. Trodde jag hatade den, men vintern är för kall, våren gillar jag inte heller, sommaren är 'tråkig' och hösten är faktiskt ganska mysig!
 
dock vill jag inte att skolan ska börja, då jag inte gillar skolan ett dugg... Men man måste ju ;)
 
Bjuder på denna underbara* bild på mig ;)
 

THE LUCKIEST GIRL ON THE PLANET

 

bilder

hej mer info om våran dag kommer sen. bilderna också! 
 
/saga
 

NU TAGGAR VI!

hejsan svejsan bloggisen! 
nu är jag med tyra och vi ska till våran älskade ponnybus. det ska bli jättemysigt och vi tar ju somsagt med kameran så vi ska ta kort och spela in lite. så vill ni ha bilder & videos så vet ni hur man kommenterar! 
 
 
miniii ponnyn från förra året
/saga

GODNATT / YOLO

hahaha hej bloggiis!
idag har jag och tyra tittat på film & kl 10 bestämde vi oss för att ta ett kvällsdopp så vi tog cyklarna till vita sannar & badade lite! haha mycket bus där..
nu är vi hemma och har varit det en stund. vi ska sova nu typ för en lång & rolig dag väntar imorgon. ska få träffa den jag saknar mest.. kajjen. och kameran får följa med!

godnatt!


OUTFIT TODAY + TIPS

hejsan svejsan! tänkte faktiskt visa min outfit idag. brukar ju inte hända så ofta eftersom detta är en hästblogg! men hoppas ni gillar det endå. såhär klär jag mig idag!
ett tips!
om du har en vanlig basic tröja så kan du med hjälp av ett skärp, smycke ex. armand eller något snyggt halsband piffa upp din outfit. jag föredrar skärp! du kan också ta på dig en snygg kofta, eller kanske ett par snygga jeans! det är jättebra att bara ha en basic tröja och matcha upp den litegranna. toppenbra! det blir lixom inte för mycket & inte för lite. lagom är bäst!
 
/kramar saga! hissar ni eller dissar ni outfit bilder? ska jag fortsätta med det? :D

HELLOE

hejsan hoppsan! idag var jag uppe med tuppen, eftersom vanten skulle få nya skor. var i stallet runt halv 9 tog in han & bortsade han, speciellt benen extra noga. han hade fått ett bett på bakhoven. bebbisen! men det var ingen fara som tur var. sen så skoddes han, och medans han skoddes så fixade jag och mamma i ordning lite. hur skönt! vi fixade uppe på loftet, renasade lite saker i olika påsar, sopade i fika rummet, krattade i paddocken och sånt! sen så vipps var han klar, och hade nya fina skor på sig. kändes som att det gick väldigt snabbt idag! skönt! 
sen så red jag, först ut på grusvägarna nere, skritt & vände och tog en liten galopp! sen gick jag in i paddocken, red dressyr. men eftersom det regnar idag så var det jobbigt! men han skötte sig bra endå.
 
nu är jag entligen hemma.. trött som inte vet jag vad & ska åka till pappa. det ska blir jätteroligt!! tyra ska nämligen med!! kolla in deras blogg, om du vill läsa något bra. 
 
det är då tyra, annina, evelina & sara ' s blogg! jättebra! tryck på bilden för att komma direkt dit! 
 
/Saga

NÅGRA BILDER

här är NÅGRA bilder från när jag och nelly fotade. skojsigt! 
och vill ni verkligen se alla bilder så kan ni gå in på : http://sagaelviras.blogg.se
där laddar jag oftast upp alla bilder först och sen väljer jag ut de jag ska redigera & spara, då jag redigerar och laddar upp bilder på 2 olika datorer. yeeooo, hoppas ni gillar bilderna /saga

HEMMA NU

hejsan! nu är jag hemma från campingen & det känns riktigt skönt att få sitta i sin egna säng och bara ta det lugnt. det var ju självklart jätteroligt på campingen också, men borta bra hemma bäst ;-) jag och nelly har fotat en massor med fina bilder. jag ska lägga upp dom så fort jag har tillgång, kul!

idag ska vanten ridas, åker till stallet 9 typ, åker dit med kajsa. vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men jag är riktigt sugen på att hoppa eller dressyr'a i paddocken idag. red ju ut igår! men vi får se, han behöver ju röra på sig iallafall. 
 
jag längtar faktiskt till skolan, mest för att det blir mer rutin och att man har något att göra på dagarna. dawanty kommer ju hållas i gång mer med ett schema, lite mer rutin alltså. fast det är gött med lov, eller huuuur?
 
vi hörs nog efter stallet.. bloggen kommer ju också bli lite mer rutin på för min del när allt kommer igång, och det händer lite mer!! 
 
/saga
 

MIN ÅSIKT /SAGA

tänkte ta upp en sak här på bloggen, och det handlar om respekt. 
börjar med att säga att respekt i mina öron behöver inte betyda att man ska lyssna & lyda någon/något, utan man sak respektera varandra. behandla varandra väl, visa respekt. jag vet exempel många bloggar som hänger ut människor för händelser eller bråk, berättar si&så om dom och då visar man inte respekt, man visar att sin mogenhet ligger på noll. eller att man öppnar munnen och spyr ut taskiga ord på andra, ni vet nog inte själva hur det känns att få dom orden kastade på sig. antagligen är det för att ni är respekterade, och behöver inte vara rädd för att någon ska tycka mindre om er för ni är så otroligt coola. jag skulle vilja att ni tänker lite innan, innan ni kastar dom orden. vad händer lixom? är det okej ens? vem har lärt er det. 

sen har vi även dessa sociala sidor, som instagram, ask, facebook & alla dessa bloggarna. det finns ingen gräns, det finns verkligen inte någon som säger till en vad som är rätt och fel. det finns ingen som granskar alla kommentarer innan de publiceras. därför har vi alla fått en hjärna, för att också använda den. tänka lite innan man trycker på skicka knappen. om vi vill förändra något borde vi tänka till lite själva, vad som är det smartaste själv.
 
det finns massa "kända" bloggare/youtub'ers" eller vad dom kallas som lägger ut en bild på ex. instagram, där någon som inte tycker om dom kommenterar ord som " ful, äcklig, du är efterbliven osv" och det är inte ens de värsta, sen kommer den som älskar människan som har lagt ut denna "fula, äckliga" bilden och bara strömmar in med kommentarer, säger emot och berättar att personen som kommentera detta är inte rikitigt frisk. de den personen inte tänker på där är att den nu säger något taskigt och hela alltet blir ett enda stort bråk. vad händer världen? jag förstår att ni vill hjälpa era förebilder eller dom ni ser upp till, och det är bra att ni vågar säga emot. men ge det en gräns. och ni som sitter där och nu mår as bra för ni har fått en annan människa att må dåligt, tänk ett steg längre nästa gång. 
 
 
sen kommer vi till "tjejbloggarna" som inte ens kan lägga ut en bild i bikini på sommaren, på stranden, för då är man helt plösligt en hora/slampa eller bitch och att man visar för mycket av sig själv och man är för ung för att lägga ut en bikini bild när man är på stranden!! fattar ni? man får inte lägga ut en bild när man ligger och solar eller står i vattnet i bikini. man får heller inte lägga ut en  bild där man har push up, för då blir det ett tjat om det också. (dock händer detta som tur är inte mig, men vissa lite större bloggare om man säger så, som ni kanske förstår) men skulle ni bara skita i att bry er så mycket om allt och alla så skulle inte detta ens finnas på kartan, detta inlägget jag skriver nu skulle inte ens vara en ideé. 
 
 
nu vet ni min åskit om detta och jag vet att det inte kommer göra en jättestor skilnad, men jag hoppas iallafall ni kan tänka till lite. att ni kanske tänker er för nästa gång. 
 
HAR NI INGET SNÄLLT ATT SÄGA, SÄG DET INTE ALLS.
 
när jag är med kompisar så vill jag att vi ska trivas tillsammans, skratta och ha det roligt! jag vill inte höra vem som är bäst, inte heller vem som kan mest. vi har bara kul och glömmer allt för en sekund, eller flera. 
jag vill att mina kompisar ska veta att dom verkligen betyder, och jag vill att ni ska förstå att vi inte måste bråka, vi kan leva och njuta! så tackar alla mina kompisar som har ställt upp för mig i alla tillfällen, ni som alltid har stått mig nära, tack♥
 
 

IT WAS ONLY JUST A DREAM

 

100 frågor

personligt:

1. ditt fullständiga namn? saga elvira graune
2. Vad är klockan just nu? 11:49
3. längd? – 1,58
4. vikt? – 38 kg
5. smeknamn? – den bästa
6. vart bor du? – göteborg typ
7. vad gör du på fritiden? är med vanten, kompisar och chillar på livet  (haha)
8. beskriv ditt utseende, hur känner man igen dig? halv blondin, rätt "liten", sprallig oftast haha
9. vad är du mest missnöjd med din kropp? mina "former", min dubbelhaka
10. vad är du mest nöjd med? allt förutom det ovanför, dock inte alltid
11. vad har du för uppfattning om dig själv? snäll, snygg, hahah skoja vetinte 
12. vad vill du jobba som när du är äldre? vetinte faktiskt, något som man tjänar bra på!
13. hårfärg? halv/blond
14. ögonfärg? grön aktigt tror jag
15. någonting du vill berätta om dig själv, som vi inte vet? jag har nyss börjat hata att komma på rubriker, så jobbigt.
16. kan du själv säga att du ser bra ut? vissa dagar, vissa dagar inte. beror la på om man anstränger sig?

17. hur mycket bryr du dig om ditt utseende? inte överdrivet mycket, men det är viktigt att se fräsch ut & vara fräsch!

18. är det någonting du inte kan strunta i att göra dig i ordning med? oftast plattång
19. någon vana? typ stänga dörren helt / ha den öppen helt. 
20. berätta något som du nyss lärt dig? det är sommarlov, hallåååå
21. vad heter din bästa vän? massoooor, men m är nog min bästavän som jag umgås med mycket osv. 
22. hur många nära vänner har du? 1/2 påriktigt tror jag. + några mer. men vetinte helt enkelt. 
23. anser du dig själv vara ”känd” i ditt område? nej verkligen inte, hahahha
24. vet många personer vem du är? många är krydd, men några vet väl. 
25. hör man ditt namn på skolan, vet alla vem du är? njaa beror på. 
26. när var du senast med någon kompis? någon timma sen typ
27. känner du dig tvingad att umgås med vissa kompisar? ibland, men inte ofta!
28. vem sov du senast hos av dina kompisar? tyra 
29. vem sov senast hos dig? tyra

romantik:
30. vill du ha ett förhållande? aaa, 
31. vill du helst att din kille/tjej ska vara äldre eller yngre än dig? inte yngre
32. är du kär? nej, men lite små fjärilar i magen kanske!
33. tycker någon om dig mer än som vän? oj, det vet jag inte.
34. är du redo för att satsa på ett förhållande? beror på med vem såklart!
35. hur långt vill du gå med din tjej/kille? beror också på
36. tänker du mycket på utseendet hos din tjej/kille? ja, eller asså man vill ju inte ha en "ful" kille antar jag
37. vågar du säga ”jag älskar dig” i verkligheten? ja haha
38. skulle du kunna vara tillsammans med någon på din skola? nja 
39. i din klass? nej, hehe.

från kram till sex:
40. har du kramat motsatta könet? ja
41. har du någongång bara velat gå fram och krama någon? ja haha
42. har du kramat någon du tycker om inför folk? ja
43. har du pussat någon i motsatta könet? aa
44. har du pussat någon i medsatta könet? kompisar typ
45. har du pussat den du tycker om? när vi var tillsammans? ja.
46. har du pussat någon inför folk? ja 
47. vågar du kyssa någon inför folk? ja ja ja ja  
48. hånglat inför folk? ja
49. vad skulle du gjort om någon random kom fram och kysste dig? oj haha undrat vad den höll på med
50. hur många har du hånglat med under en kväll? 2
51. vem är ditt bästa strul? gothia hahah
52. och vem är ditt senaste? vet inte vad han hette
53. ditt snyggaste hångel? någon på gothia, han var sniiiigg
54. skäms du över att hångla inför folk? nej, eller asså tillexempel på gothia var det ju bara mina kompisar som kollade om man säger så men asså nej. 
55. haft sex med någon på offentlig plats? nej
56. haft sex överhuvudtaget? nej
57. hur gammal var du första gången? 
58. hur gammal ville du vara första gången? 
59. blivit dumpad efter sex? nej och nej och nej och nej och nej
60. har någon av det motsatta könet sett dig naken? nej
61. har du haft sex med de medsatta könet?nej

tankar & skit:

62. har du någon fobi? lite allt möjligt, men maskar är såå grows. döda mig typ

63. har du någon allergi? nej

64. vad tänker du på innan du somnar? allt möjligt 

65. vad är de första du tänker på när du ser en person och han/hon ler mot dig? om han ser bra ut ' aw, haha söt typ, och ler tillbaka. men annars typ "bitch blick" hahahah skoja

HÄR SKA BARA TJEJER SVARA!

66. vad tycker du bäst om att höra att du är snygg eller höra att någon tycker om dig? har jag en sån dag när jag hatar mitt utseende så skadar det inte att någon säger att man är snygg!! men annars att någon tycker om mig.
67. en galen kväll med tjejerna eller en mysig kväll med killen? måste man välja.
68. vad kommer först, killen eller din bästa vän? delad 1:a plats, yao
69. hur ofta tänker du på killar omkring allt annat? vetinte

HÄR SKA BARA KILLAR SVARA!
70. vad tycker du bäst om att höra att du är snygg eller att någon tycker om dig? -
71. vad kommer först, tjejen eller träningen? -
72. hur ofta tänker du på tjejer omkring allt annat? -
73. runkar du regelbundet? -

vad väljer du?
74. oskuld 40+ eller icke oskuld med åldern 13-? – oskuld 40+, haha vetinte 
75. vänskap eller förhållande? asså tjejkompisarna är grymt svårt att välja bort, men asså båååda
76. snyggaste killen/tjejen i stan med sämst personlighet eller fulaste killen/tjejen i stan med finast personlighet? hehehehe inget av det.. letar ju efter den perfekta ;-)
78. vad är sexigast, naket eller underkläder ? hm.. 
79. hur gammal är du helst i mellan 7-13? 13 tack. vill inte vara en liten skitunge liixooom. 

skulle du?
80. kunna byta liv med någon? viiiisst
81. isåfall vem då? någon som har allt jag vill ha
82. vad skulle du göra om du fick byta liv med de motsatta könet för en dag? vetinte. men inte chillat 1 sek!
83. kunna visa dig naken för hela klassen om du fick 10.000 kr? nej
84. Pussa en främmande kille på stan? nej vad pinsamt haha
85. kunna sova ute på vintern? nej, cold
86. kunna flytta till ett annat land, vilket isånafall? varmt & gött solland, eller typ usa och shoppa masssor. 
87. kunna slösa ditt liv på ciggaretter & droger för att du mår dåligt? det blir inte bättre igentligen, så naaj

klädstil:
88. anser du dig själv vara en speciell stil? nej, eller jag har ju min egna stil typ
89. vad klär du dig i oftast? på sommaren drar jag gärna på mig bikini /shorts/linne typ, på hösten har jag helst på mig typ jeans, snygg kofta/tröja, skinnjacka & snygga boots. vinter, typ myskläder hahah
90. tänker du alltid på vad du tar på dig? aa
91. klär du dig dyrt? noppeee
92. vad kör du på: fashioncorestilen, fjortisstilen, bratstilen, modestilen, vanligt eller något annat? MIN EGNA STIL.

senaste 48 timmarna har jag?
93. pussat någon? neeeeeeppp
94. Dansat? nej hehe
95. fått en kram av en helt okänd? nope
96. ringt någon? nej igen haha
97. blivit uppringd, vem var den senaste? mammi
98. funnit kärleken? nej tyvärr
99. ätit, isf vad? ska äta mos & köttbullar nu, mummms  

100. Vad är klockan nu? 12:21 

 
 
 
 
 

hello

hej på er alla! nu har jag äntligen skrivit ett inlägg om mina åsikter runtomkring nätet, sociala sidor, och allt såntdär. lite osäkert inlägg, men det känns endå som att det är okej skrivet. jag vet att det kanske inte kommer hjälpa så mycket, men jag hoppas på en liten effekt om man säger så. jag har gjort det jag kan nu! 
skulle lätt vilja jobba vidare på nätmobbning, eller lixom göra skillnad för det behövs verkligen. men det är inte så enkelt när man inte är så "stor" om man säger så haha. men det skulle verkligen vara kul om man skulle kunna hjälpa till på något sätt, typ som nellie, hon har ju #skickavidarenätkärlek typ, men det är ju enklare för henne eftersom hon är så stor bland bloggar osv. men somsagt, det skulle lätt vara skoj att göra lite nödvändig skillnad! 
 
hur har eran dag varit? har alla varit snälla mot er på nätet? ;-)
själv har min dag varit seg, har ont i hela kroppen och är hänging. så det har varit slapp-dag idag. jobbigt, blir så rastlös.. hoppas allt är bra med mig imorgon. sanna kom med massa mumsigt godis också, alltid gott!! 
så ska tugga lite till, sen ska jag kanske typ släng på en film och nana, bums ;-) 
vanten har stått idag, var faktiskt "påväg" till stallet, hade nämligen hoppat i mina ridkläder men så blev det inget av endå. men imorgon ska han ut, ska rida med ronja. så det kommer  han gilla. ska försöka hålla mig kvar.. ;-) 
 
godnatt! :-D 
 
/saga

Vart tog Melissa vägen

Jo, hon sitter just nu i en husbil på ullareds camping.. 
 
Hej! 
 
Idag åkte jag och familjen till Ullared, och vi har varit inne i varuhuset och kikat lite, idag köpte jag en Reflex ridjacka, till hösten/vintern, ridstrumpor, ridhanskar och köpte ett par ljusrosa ridbyxor! 
 
Imorgon ska jag köpa lite olika piker, vanliga kläder och troligtvis ljusrosa lindor samt om jag hittar ljusrosa pannband, vill även hitta ett vitt schabrak med ljusrosa passpoal så fint ju!
 
NI kommer få bilder på allt när jag kommer hem, alltså på Torsdag <3
 
Kram Melissa
Jag älskar rosa
 

Svar på kommentar

Erika wik
 
Hej, jag tänkte ställa lite frågor till Melissa om vedis. 
1. kan du rekomendera det? 
2. Hur är hästarna? 
3. Hur är lektionerna? Är det någon höjd gräns i hoppningen? 
4. Ska du dit nästa år? 
:D
 
Hej! 
 
Vedbände är enligt mig, världens underbaraste ställe, så självklart rekomenderar jag det! Jag säger såhär, är du ute efter roliga kvällar, underbara vänner, roliga uteritter, och vågar bjuda på dig själv så är Vedbände ridläger det bästa stället du kan åka till! Rekomenderar starkt!
 
Hästarna är som ' vanliga ' hästar eller vad ska man säga, olika individer. 
 
Men kan säga att dom är väldigt snälla, trygga och trevliga, finns självklart dom piggare och dom mindre pigga, dom som busar mycket och dom som är perfekta läromästare! finns ju 54 stycken ;)
 
Lektionerna är jätte bra, finns väl ingen speciell gräns i hoppningen. 
Dom vet vad hästarna klarar, vad hästen tycker är kul, dom ser vad du klarar och kombinerar det. Jag hoppade väl runt 50-60, inte särkillt högt. Fanns dom som hoppade 90 på hopptävlingen osv
 
Självklart ska jag dit nästa år! Dock vet jag inte vilket av alla lägrerna men jag ska dit!
 
2012
2013
 
 

jnl

:D ;) :)

BILDER

som jag sa tidigare så skulle det komma upp bilder från terräng hoppningen. så här har ni dom ;-) 
jag blev inte nöjd med min sits på någon av alla hoppbilder så bjuder jag inte på dom. sorry. men här har ni dom andra! 
 
/saga 

TERRÄNGHOPPNINGEN

hej! som i tidigare inlägg skriver har jag hoppat terräng idag. det var jätteroligt och dawnaty skötte sig bra, han hade en lugn galopp mot alla hinder. så allt gick jättebra! dock ramla jag av i slutet, men det är bättre nu. han bockade typ eller något. men men! bilder kommer ;-) kram /saga
gammal bild

NU - STALLET

godmorgon my friends. idag är det terränghoppning i stallet, vi ska vara med! har faktiskt aldrig hoppat terräng med honom innan så detta ska bli skoj! stallet har då byggt upp 5 hinder i hagen, så det är dom vi ska hoppa! självklart går alla andra hästar ut ur hagen, dom som inte ska vara med. det skulle igentligen vara tävling på stallet idag men det var för få som var anmälda så då blev det terränghoppning istället. 
 
ronja & hennes mamma hämtar upp mig om 10 minuter, jättesnällt!
 
vi hörs mer under dagen.. idag kommer melo hem, hoppas hon orkar träffas, men vetinte hur det är efter man har spelatfotbollscup (?) man kanske är jättetrååått. 
vi hörs mer under dagen, kanske kommer lite snygga bilder från idag.. who knows ;-)
 
/saga
mitt skänkelläge är inte det bästa direkt.. men dawanty är snyggg 

LOVE YOU

går inte att beskriva med ord.. dawanty ♥
 

MELISSA & STRUDEL

När vännerna sviker och allt gör ont, när glädjen tynar bort och allt blir tomt
När tårarna rinner och hoppet försvinner. När du trängs ut i kylan, så kallt jag lovar, jag offrar allt. Jag ska alltid mot dig le. Jag ska alltid dig se. För du finns här för mig, Jag ska alltid hjälpa dig,jag älskar dig,du är min kropp, du är mitt blod detta kallas vänskap, inte mod.
 
du och strudel är som handen i hansken. mumma! tack bästis för all hjälp♥
saga loves you melissa! 
/saga

TJOBLOGGEN

idag var det tänkt att jag skulle rida ut, men jag kan inte matcha uteritter med kompisar. ska se någon vill rida ut imorgon, det behöves. annars får jag väll prommenera ut en sväng. men bäst av allt skulle vara om vi kom ut, annars blir det för mycket paddock.. eftersom alla har typ redan ridit idag hade jag tänkt att hitta på något väldigt skoj, typ något roligt bara. kan ni snälla hjälpa mig?

jag vet att bloggen nästan ligger helt still, men jag vet inte vad jag ska skriva. melissa har ju inte bloggat, men hon är ju på fotbollscup & har kanske inte tid. jag och melissa har även en "regel/sak" och det är att vi inte ska pressa varandra till att blogga. man ska inte behöva stressa till bloggen för då blir det endå inte bra inlägg. man kan pressa sig själv lite till att blogga, men inte någon annan
 
jag hoppas på uppdatering mer under dagen osv, men måste tänka ut roliga inlägg. annars går det inte att publicera, hehe.. ♥
 
/saga
 
MIN PRINS 
 

BADA

hej alla söta!
just nu är jag med tyra, vi ska snart gå och bada :) idag får wanten vila, eftersom han reds rätt "hårt" igår & i onsdags. imorgon blir det uteritt. nice! 
vi hörs under dagen, pusshajj
/saga
favvobilden
 

DRESSYRPASS

hej allihoppa! idag körde jag ett dressyrpass i paddocken, dawanty lyssnade superduper bra. verkligen roligt!
och tillslut gick han i fin form. bästa pållen!! tyra var med och fotade idag, igen. jättebra!
här har ni bilderna.. :-)
finfin ponny /sga
 
 

BILDER FRÅN IGÅR

tyra var ju med & fotade.. så här har ni dom :-) 
det är även de nya sakerna jag köpte! 
 
/SAGA & DAWANTY