//SAGA

hej! idag har jag varit på hööks & stallet då, det kommer inlägg & bilder på vad jag köpte när jag har tillgång till att föra över bilder från kameran till datorn. vilket jag inte vet när jag har.

idag när jag var i stallet följde tyra med. testade allt jag köpte på hööks, snygging! allt passade, kan ju berätta att jag köpte : ridbyxor, chaps, långärmad,schabrak, pannband, benskydd & boots. så det blev jättebra!
jag red inte den övningen idag, jag hoppade istället. och jag vet att det inte var det bästa - när jag hoppade i måndags. men han kändes endå pigg & det ska inte hända igen. men jag brukar tänka på ridläger, man hoppar i bland 2-3 dagar i rad, och rider 2 gånger/dag. så det klarar han galant! ;-)

han var iallfall väldigt duktig. måste träna vägar, och verkligen putta ut honom. saga!! ajjabajja ;-)
imorgon ska jag verkligen försöka komma ut, det gillar han. och om jag nu denna gången lyckas följa "schemat" så ska jag på fredag rida DRESSYR övningen som jag la ut. ska verkligen försöka jobba igenom honom. och ska nog inte ta med mig någon, för ska verkligen konserterna mig. jappi.

det är btw hopptävlning på lördag. jag är inte intresserad av att vara med längre, och det är bara mitt fel. jag är en sån tönt och vill inte råka skämma ut mig om jag gör fel.. + att vi ska träna mer.
nej Gud vad långt detta inlägget blev, sängen roppar & magen är hungrig, så ska äta! godnatt ;-)



bara lite små fix kvar

Nya utseendet är nästan klart, lite små saker kvar som jag fixar någon annan dag...
 
vad tycker du om det nya utseedet?
 
 
 

Måste bli bättre

Jag och uppdateringen går ju inte jätte bra...
 
Men nu ska jag skriva några tidsinställda eftersom blogg.se appen inte vill fungera, tyvärr :( 
Ska även ta tummen ur och göra klart en ny header ;)
 
Kram M
 

HUR SKA JAG RIDA IDAG

jag ska rida ett kort dressyrpass i paddocken, ca 30-40 min. träna mycket vägar, galopp på volter. ska lägga fram typ 3 bommar också. ungefär såhär ska jag träna 
1. kom på (1) bommen
2. fortsätt inte till 2 bommen utan gör en volt "mellan" bommarna, ungefär volten som visas på bilden.
3. nu kommer du på bommen 2 
4. fortsätt inte över bom 4, utan gör en volt runt bom 4. fortsätt sedan uppåt, "som på pilen"
5. kom på bom (3/2) 
6. fortsätt ner mot 4 och gå över den bommen. 
 
tänk på! 
ha bra vägar, eftersom du tränar VÄGAR. ställ & forma häst på volten, osv. 
 
hoppas ni kanske också är sugna på denna övningen & hoppas framför allt ni förstår, är inte så bra på förklara. 
 /saga

IDAG

ska jag till hööks, ska köpa lite. igår på danmarks båten vann jag 200 men spelade dock upp 100, men då har jag +100 idag. bra va? idag ska jag köpa lite saker som jag tidigare sagt, behöver lite nytt känns det som. 
så jag åker någonstans runt 15:30 tror jag, om inte 16, så jag hinner tänka på bloggen lite innan.
melissa följer med till hööks idag också, dock skulle hon inte köpa något. men hon ska hjälpa mig med outfit, det är hon bra på. 
 
 
tänkte även göra något roligt åsiktsinlägg/hissdiss/thisthat, vad föredrar ni? vad vill ni läsa? 
 
kommer även ett inlägg, om förbättring av hoppsits, som ni ser på den bilden, nja inte så bra.. haha. 
/saga
 

Svar på kommentar

Elin:  Du ska ju inte galoppera om han har vilat i en vecka? :O

 
Hej Elin! Jag förstår hur du tänker, men hästar är olika och klarar olika mycket. Skrev varken hur länge eller hur mycket jag galopperade.
 
Men Jag galopperade Max 10 Galoppsprång i varje varv, för att känna hur fräsch han var, och han tyckte det var riktigt kul att få röra på fettet ;)
 
 Kram Melissa
 
 
 

DANMARK

hejsan bloggisen! 
vi vet att det inte har varit bra uppdatering, men vi skyller på sommarlov. lite fridtid måste man ha, eller? självklart är det roligt att blogga, speciellt när man får kommentarer och statistiken ligger bra till. ni vet att vi blir glada då! melissa har 2 kommentarer att svara på, och jag har nyss publicerat en!
 
 
idag ska jag till danmark, båten går 07, så jag vi åker hemmifrån om 30 min. det ska bli roligt! om det finns "biljetter" kvar till the reef så ska vi bada där. roligt! 
min outfit är svarta lack jeans från ginatricot, en svart tröja från (?) och en jeansväst (dock är den inte med på bilden) men den är från ginatricot. har plattat hår & mascara. tar även mina palladium, nice! 
 
 
vet inte hur det blir med dawanty idag, men kommer la va rätt trött när jag kommer hem.. får klura på det ;-) det märker ni iallafall! ååå just det, eftersom jag ska till danmark så blir det nog ingen uppdatering, ska se om jag kan göra en vlogg på båten, men det kommer säkert ta 1 år minst för att den ska komma upp. ni märker det också! 
 
kramar /saga
 
 

Dagen

När man inte har tillgång till dator, och blogg.se appen inte fungerar, ja då blir det inte så bra uppdatering... Men men hade iaf tänkt att berätta om min dag.. 
 
 
Idag sov jag ganska länge, sedan åkte jag och farmor och tog en lång promenad med hunden i kåhög, sedan åkte vi till Oves och åt lunch  mums!
 
Efter det så åkte jag till stallet, och i stallet tvättade jag strudels sår, och det såg lite bättre ut! Red lite i paddoken i alla gångarter, inte mycket, eftersom han har vilat 1 vecka så blev det kort pass på 30-40 min 
 
Det var min dag, hur har eran sett ut?
 
imorgon ska jag städa mitt rum samt åka till allum, ska först och främst köpa en lite finare tröja/linne, ett par mjukis shorts och en vanligt tråkig T-shirt 
 
Gammal gammal gammal bild... 

SNACK

hej igår hade jag fullt upp på dagen så bloggade inte. 
först passade jag jack, sen hjälpte jag till med pappas mormors flytt (haha) sen åkte vi till donken, vilket tar 30 min, har inget internett på mobilen förutom när jag är hemma, så då blir det svårt att mobilblogga. har även glömt min laddare på tåget, så lånar en glapp laddare av jessica som funkar ibland bara. naturligtvis inte nu! 
där har ni iallafall mina ursäkter.
 
igår pratade jag med melissa en stund på kvällen, saknar henne, eftersom vi inte har träffats sen hon åkte till vedis.
 
har tjänat lite pengar när jag hjälpte till igår, + att jag ska få pengar av pappa till ridbyxor och chaps, sen skulle jag och mamma åka till hööks, så nu ska jag passa på att shoppa! hehe. 
melissa gjorde en outfit hon tyckte jag skulle köpa, jag tyckte den var väldigt snygg, men man vet ju inte om allt finns i affär osv ;-)
så här ser den ut 
svart-marinblått, love. 
jag ska iallafall köpa ridbyxorna, chapsen & benskydden om allt passar och finns. 
vad tycker ni? 
/saga

Livet rullar på

Igår träffade jag Liam, Gustav och Måns, eller aa hängde med dlm till kåsjön, jag badade inte.. 
Usch jag gillar verkligen inte att bada i kåsjön, vet inte varför men jag gillar det bara inte.. haha..
 
Idag när jag åkte till stallet så red jag ifrån hagen till stallet, och gud vad det var mysigt att sitta på honom igen!
 
Dock blev det inget mer än det, när jag kom till stallet hittade jag ett jätte stort sår på magen som var jätte svullet, såret var väl mest ytligt, men det var så svullet och väldigt stort, 15-20 cm långt och 10-15 cm brett.. och usch så det såg ut...
 
Tvättade av såret och smörjde in det med en kräm, tog sedan tempen så man ser om det skulle vara en infektion, men tepen var som den skulle och sedan släppte jag ut honom i hagen igen, jag hoppas det ser bättre ut imorgon, och imorgon kanske det blir ett kortare pass imorgon men lite skritt och trav imorgon så han får röra på sig lite..
 
Nu på kvällen träffade jag Becka och det var kul, sedan åkte jag hem och åt middag, nu har jag precus ätit fruktsallad och kollar på film!
 
 
 

ajaj

hej! ajaj, min mage. har ätit svin mycket, godis, någon kladdkaka med glass & mat. haha. 
idag har jag varit på vita sannar, och därmed ingen bloggning. känns som jag gör samma saker varje dag, så ni kan lika väl läsa de gamla inläggen, eller? ;-) iallafall hos pappa. 
skaffat ask, så vill ni skirva 1 eller flera frågor där, tryck HÄR.
vi hörs! kram
/saaga
saknar min majsan. lovey!
 

/SAGA

 
BILDER FRÅN OLIKA TILLFÄLLEN
 

Video från hopplektionen


tråkig dag

hej! jag vet att jag inte har bloggat bra idag, men har verkligen inget att skriva om. 
ska försöka komma på lite balla inlägg, men så länge hoppas jag att ni förlåter mig. nu ska jag kolla på film med pappa! 
 
längtar till nästa vecka, då är det danmark & skara sommarland! ska bli roligt! ska även till hööks nästa vecka, mer om det kommer i ett inlägg!! ;-) 
 
saknar min dawanty sjukligt mycket, åååh. hörde med mamma, hon hade ridit honom i paddocken & grusvägarna idag, och prommenerat någon dag. tack bästa mamma <3
kramar /saga

Nya älsklingar

Jag och mamma tog en sväng till Allum vid sju tiden, och eftersom Pondus har 50% på nästan allt så gick vi dit, och jag hittade världens finaste MissMe Jeans, in love!
 
 
Benen sitter dock lite tajtare än på bilden, 
Ord pris: 1199:-
Rea pris: 599:- 
 
Köpte även en tröja på MQ, men orkar inte leta efter bild
ord pris: 499:-
Rea pris: 149:- 
 
Nöööööjd!
 

saknar redan <3

 
Jag vet att jag redan lagt ut bilderna innan, men saknaaar så <3 <
 

svea

sötaste chichuauan & malteser som finns 
 
haha ser helt ofräsch ut, men nu är hon klippt hahah 

godmorgon

haha sent inlägg, i know. idag händer det ingenting.. haha! vad ska ni göra idag? nu när melissa är hemma har statistiken redan höjts (?) hon har bara bloggat 2 inlägg, men endå, bra :)
 
mer uppdatering kommer /pusshaj ssaga

Kommande dagar

Torsdag: Bara vara hemma, packa upp allt, tvätta och bara vila...
 
Fredag: Stallet, rida mysa, gud vad jag saknar honom.. Säga  hejdå till familjen som åker till Turkiet 1 vecka :)
 
Lördag: Stallet
 
Söndag: Stallet
 
Måndag: Stallet, packa inför fotbolls cup i helsingborg. 
 
Tisdag: Stallet, fotbolls träning, packa
 
Onsdag: Stallet
 
Torsdag: fotbolls cup
 
Jag och världens finaste Riski <3
 
 
 

Dags att börja blogga igen då

Efter att ha haft 10 underbara dagar på Vedbände gård, så är det dags att börja blogga igen.
 
Om jag ska vara ärlig så har det varit väldigt skönt att vara borta från allt, och träffa nya folk och skaffat nya minnen. Och jag hade gärnat stannat hela sommaren! 
 
Och jag kommer åka tillbaka  nästa år igen, samma läger, gud så kul det var!
 
Det jag saknar mest, ja, det är nog allt!
på Maskerad hoppningen, temat var Cirkus och vi var utklädda till dumbo, vilket slutade med att vi vann maskeraden! grymt! Jag, Julia och Emelie var 'utklädda' till mobbare typ.. haahahahha

tjulluuuluulu

kände för att skoja till det med rubriken idag. lyckades ;-) 
idag händer det absolut ingenting, tråkigt. jag ska nog chilla med filmer, like always. vad ska ni göra idag?
igår var jag med jessica, tittade på film med godis & glass. hur mumma? 
min älskade melissa kommer nog hem idag? verkade så på hennes inlägg. men det är endå ingen idee att jag är glad, är endå inte hemma. (melissa om du läser detta, hör av dig!! behöver dig till söndag, oki?) 
 
kram /saga 
uppdatering kommer mer sen. har faktiskt laddat några tidsinställda, dock är dom typ redan uppe. 
 
 

Detta blir det sista tidsninställda

Åh gud, har skrivit massor av inlägg känns det som!
 
Detta är då det sista som kommer att publiceras, alltså detta publiceras någon gång den 24 Juli! 
 
När jag skriver detta är klockan 10.18 15 Juli, och är påväg till vedbände, när det publiceras är det sista dagen på Vedis, med kadrilj uppvsining och massa skoj! 
 
 
 

dawanty

hittade bilder på min kamera när jag red dawanty som medryttare, hihi
 

B&J

 
chocolate fudge brownie, mumma. got to love it! 
 
/saga

TODAY

hej allihoppa! idag har jag sovit ut, rätt skönt! har varit med pappa på jobbet, och varit och badat.
tog lite bilder, så här har ni några av dom :-)
 
 
mysig dag! 

GOTHIA DISCOT

 
det var outfiten för dag 1, alltså fredagen. har inga bilder från lördagens tyvärr!
 
linnet kommer från j&v store, shortsen har jag gjort själv, skärpet från lindex & glitter bh'n från 
 
 
 
 

BY ME

haha, som jag har skrivit innan fikade jag på starbucks med ella. så tog jag med mig hem, dels för den inte var slut. fick en ide en dag att göra en egen "milkshake/smothie" så då gjorde jag det.
använde mig av glass, oboy pulver, mjölk & grädde!
måste säga att det blev gott! hade dock inte mycket glass, så har ni mycket glass hemma, så använd mycket ;-)
 
/saga 
 

Sommar kollage

Läskigt fina saker! <3

tyra & h

förlåt tyra om detta påminner dig.. men måste säga att ni var så fina! kommer ihåg dagen jag var med dig, så fint. 
 
du är stark min bästavän, och jag är stark bakom dig & finns alltid här. tack för alla tillfällen DU har varit där, när alla andra har backat undan. du är en person som får mig att känna mig bra. du är verkligen en bra person, som
försöker få alla att känna sig bra. självklart tycker man mindre om vissa. men det gör du inte till en stor grej. du visar världen vart den ska! tack tack tack min allra bästa vän, du är grym. din fina ängel saknar dig, lika mycket som han saknar dig ♥
 

till pappa

jag ska till pappa idag, ska bli roligt faktiskt! 
men nu skulle jag äta pannkakor
och gud vad knepigt detta blev
puss på er! 
 
 

två bilder jag älskar

 
 

godmorgon

vakna för 20 minuter sen! i fredags var jag ju på gothia, så roligt!! var även där igår, och var på stranden så vilket betyder att jag inte har internett - ingen uppdatering. men jag har iallafall haft det otroligt kul! 
idag ska jag träffa moa, roligt det också. dawanty vilar. igår hoppade jag. det gick sådär bra, måste träna mer svängar. 
 
mer uppdatering kommer under dagen! 
/saga 
 
 

Sanningar

  •  Jag gillar inte barn i åldrarna 5-8 år typ, vet inte varför, men det gör bara inte det
  • Jag är väldigt rädd för grodor, jag har verkligenn grod fobi...
  • Jag hatar mina armar, och använder väldigt sällan linnen.
  • Det är overkligt hur nära jag kommit Strudel på bara 1,5 månad
  • Om min hjälm skulle gå sönder, vet jag inte vad jag skulle göra, älskar den :') 
  • Jag köper väldigt ofta schabrak, även om jag inte behöver det, då jag ändå bara är medryttare, men älskar känslan av  nytt.. haha
  • Jag gör allt i sista minuten, läxor dagen eller samma dag innan det ska vara klart, packa, samma där. Gör verkligen allt i sista minuten..
  • Jag har väldigt splittrad musik smak. 
  • Filtar och kuddar ligger mig nära hjärtat, finns inget mysigare!
  • Jag får ofta beröm över min sits när jag rider, dock det senaste har den blitt sämre, men försöker träna bort det.
  • Jag har spelat fotboll i 8 år, först några år i Lekstorps IF, sedan något år i Lerums IS och nu spelar jag i sävedalens IF
  • det roligaste jag vet när jag läser en blogg är att läsa sånna här inlägg, därför jag gör det.
  • Ben & Jerry är det bäääästa jag vet, favis smakerna är Clever cookies och Phish food 
 

Varför jag rider utan väst

För det första, så känner jag mig väldigt klumping... Och obekväm med väst, så det är ju en stor andledning, och engentligen bara därför..
 
Men en är det också för att väst är välidgt fult.. hah visst det är en bra sak, men jag klarar mig bra utan ;)
 
 
 

Tips

jag tänkte tipsa om lite saker nu!
 
 
- The body shop shower Gel & Body butter
Själv har jag dom i doften Blåbär, men alla luktar gott, choklad kanske inte är att föredra nu på sommaren men på vintern så passar nog det rikigt bra!
 
Kan säga att man verkligen luktar gott av dessa produkterna! och huden blir jätte len! 
Tipsar verkligen!
 
Just nu har the body shop sommar erbjudanden på dessa produkter, jag länkar i blåbär, men vill ni kollla på något annat så är det bara att gå in på - http://thebodyshop.se -
http://www.thebodyshop.se/sommarerbjudande/sommarerbjudande/blueberry-body-butter.aspx
 
http://www.thebodyshop.se/sommarerbjudande/sommarerbjudande/blueberry-shower-gel.aspx
 
 
( länk till sommar erbjudanden http://www.thebodyshop.se/sommarerbjudande/sommarerbjudande.aspx )
 

gothia discot 2013

drar till gothia discot med manda, moa & emilia. så roligt! 
outfit osv kommer! räkna med no update, sorry. shaka loss ;;) hahhaha

in city that we love

 
but if you close your eyes..
 
godmorgon! sitter och lyssnar på musik, äter frukost i min bikini. snart är det askim! myspys. 
dagens planer är inte planerade. dawanty vilar nog idag, han hoppades onsdag, red ut "hårt" igår. hoppas imorgon!
måste bara tillägga att det bästa jag vet är musik, i högtalare. man blir så glad! 
 
mer uppdatering kommer sen! promise. ska även kommentera lite bloggar i kväll, ska jag kommentera din? 
/saga
 

Jul. 19, 2013


Sara♥

åh gud, kollade på vår gammla blogg vi hade och var bara tvungen att lägga ut dessa 2♥
 

Låt tips

 
 

MED DETTA SÄGER JAG GODNATT

ni är bäst
 

BILDER

bild 1,8,9,10,11,12 första hoppträningen  
bild 2, nyklippt bebis 
bild 3, fotografering, melissa fotade 
bild 3,4,5,6 hoppträning
 
love you min wante♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GÄSTBLOGGNING AV MATHILDA

Så roligt att jag får gästblogga här hos er!

Jag heter alltså Mathilda Svensson och bor i Oskarshamn som ligger i småland. Jag är född 1995 alltså 18år, jag bor inte hela tiden i Oskarshamn utan jag går tredje året på Ingelstads naturbruksgymnasie utanför växjö, där jag har med min häst! jag är en tjej som tillbringar massor av timmar i stallet för att träna, tävla och mysa och ta hand om mina hästar. jag är en glad sprallig tjej som har mycket spring i bena, om jag har ett mål så har jag alltid försökt nå det även om det kanske är omöjligt. 

Jag äger ett maxat D-ponny sto från irland född 2005 vid namn Lissinard Lady Gaga, vi köpte henne från en tjej i malmö 21 Juli 2010 då hade hon varit i sverige bara någon vecka. När jag fick henne så kunde hon inte alls något, det var ingen som trodde på henne. Det var en ponny som aldrig skulle kunna bli någon fin hopponny. Vi kämpade tilsammans hela tiden, det har bara gått framåt och framåt. 
Det är en väldigt speciell liten dam som vill ha det på sitt vis, hon tror hon kan allt. Idagsläget tävlar vi till och med LA hoppning med 4 fel och placeringar i LB hoppning, förra året på superhelgen på ridklubben udden så vann vi lilla cupen. Det var då min dröm blev sann, folk började förstå att hon har kapacitet. 
Då hon är till salu så har jag inga mål med henne, men nu till helgen ska jag vara med på superhelgen och v.30 ska vi åka till västervik och hoppa någon LA. 
Lissa är min prinsessa och hon gör hela min vardag, hon ställer upp i alla lägen hur fel hon än kommer på ett hinder. 

jag har även en till häst som jag lånar av en jag känner, en storhäst på bara 1.63. Hon har ett väldigt konstigt namn som är Hotmail TL, hon är 5år och är efter jaguar mail - ganesco - colombo. Hon har mycket fullblod sig så hon är laddad varje ridpass man tar på henne. Hon är väldigt sen utbildad, jag fick henne i april tror jag det var och då var hon bara inriden och sedan dess har vi arbetat tillsammans. Vi har varit ute på några pay and jumps och hoppat upp till 80cm felfritt, det är en häst för framtiden. Det finns inget stopp på den hästen, hon hoppar allt även hur rädd hon kan vara. 
Hon är väldigt speciell, hon tar alltid av sig grimman i transporten men ändå står där snällt. hon är livrädd för vatten så vi tränar på det varje dag och även flugspray. 
Jag hoppas att jag ska kunna få ha henne när Lissa är såld så om jag antingen köper henne eller lånar henne till nästa år så är målet falsterbo för hennes del. 

Lady Gaga! till salu ring eller maila för intresse. [email protected]/0730581522
 
Hotmail TL
 
 
bra jobbat mathilda! all lycka till till er i framtiden. hoppas lady gaga blir såld till någon riktigt bra. och att det går bra med Hotmail IT. kramar & tack för att du gästbloggade hos oss! /saga 

SAGA

MINA FAVORIT.. 
s : serier 
a : animals
g : godis
a : avsnitt
 
serier : följer typ inga serier,haha
animals : hund & häst!
godis : allt möjligt! mumma 
avsnitt : alla avsnitt av ponnyakuten. 
 
MINA KOMPISAR
s : sara
a : annina
g : (?)
a : annina
 
 
haha bara för att uppdatera, you know 
don't be mad melissa, och undra inte vad vi gör? hahaha
 

Hiss & Diss

Hiss
 
Matcha,  när ryttare lägger tid på att matcha när dom rider, behöver inte vara något speciellt! Kan vara lite små detaljer, typ ett pannband som matchar med sporr remarna, skärp och armband.
 
eller bara basic med samma färg på pike och schabrak, eventuellt benskydd/lindor och huva.
 
Lite exempel
 
 
 
- För mycket färger
 
Självklart finns det schabrak som är fina som har olika färger, men då gäller det att man verkligen kan matcha. 
Bättre att köra lite safe än att se ut som en clown? eller?
 
Lite exempel
 
 

3 LÅTAR /SAGA

 
lyssna på dom!

TODAYS

händer verkligen ingenting idag. någon som vill träffas till 5? ;)
 
 
 
 
/saga

I LOVE YOU

 

Något jag tycker är väldigt gott

Något som jag tycker väldigt mycket om, det är Vitamin Well drickorna..
 
Sitter faktiskt just nu och dricker en!
 
Man känner sig faktiskt lite nyttig ändå, och man blir inte lika ugen på massa godis, även om det ligger både choklad boll och coola godis bredvid mig så tycker jag Drickan är godare!
 
Finns i massa smaker och alla är goda, iaf alla jag smakat på, min favis är Svarta vinbär :P
 

dagen

hej! förlåt att jag inte har bloggat. förklarar ju statistiken.. 
jag har varit i stallet, ridit & hoppat. dawanty var väldigt duktig idag, och allt gick superbra! det hade som tur va blivit svalare när vi red, vi red runt 6. hoppade 1m idag!! han är så sjukt duktig.. och jag med ;)
borsta av honom, och släppte ut han i hagen. han sprang till sina kompisar, hur gulligt? 
missade bussen med 1 minut, så lilla jag gick HELA vägen hem. herregud, sjukt jobbigt. 1 halvmil, + lite till. kill me! haha, tajmade bussen precis, så det var endå värt det. 
powerwalk, check. 
 
nu sitter jag i soffan, bloggar och är nyduschad. mums! 
 
godnatt, snart ska jag sova. är så sjukt trött efter att jag gick, åhå. 
 
/saga och dawanty
 
 

SVAR PÅ KOMMENTAR

Rider ni era hästar själva eller är det någon annan som hjälper er? Fin blogg!!

sv. tack! jag har medryttare. dock är hon borta nu till agusti, så då rider jag han själv. men annars är det duktiga bella som har han 2 dagar i veckan! melissa är ju medryttare på strudel. men låter henne svara nogrannare på denna kommentaren själv! tack för din kommentar.
 
 
/saga och dawanty

en bild säger mer än 1000 ord <3


STALLET

åh, är sjukt taggad för idag. igår när jag var i stallet fixade jag honom riktigt snygg! svampade av honom, klippte "runt" hovarna, klippte panluggen, öronen och svansen. riktigt fresh polle! 
vetinte om jag är nöjd eller inte med pannluggen.. blev halvsnyggt, klippte den rak. han hade så lång innan! 
tror det är en vanesak, att jag är van vid hans "långa". för mig är det viktigt att hästarna ser fräscha ut, verkligen! 
vad tycker ni om den punkten? är det viktigt för er? tycker ni hästarna ska ha lång/kort pannlugg? svara, är nyfiken! 
 

 
snyyggt? /Saga

bloggar

hej. igår kan jag tycka att jag gjorde 2 halvbra inlägg, typ godmorgon, godnatt och inga bilder. 
det ska förhoppningsvis inte hända igen. iallafall, nu sitter jag hemma, kom nyss hem från kajsa & har nyss varit ute med svea. 
 
som jag har sagt i ett tidigare inlägg, så ska jag hoppträna idag. how fun? är taggad! dawantys ägare ska komma och titta på, roligt. haha får hoppas han lyssnar bra, så vi kan visa allt vi har lärt oss tillsammans. haha! 
vi ska vara i stallet 3, så nu ska jag se ifall jag kan vara jättesnabb och tvätta en tröja, och den måste torka (?)
hoppas jag hinner. isånnafall ser min outfit ut såhär
 
 
 
+ svart/grå rutiga ridbyxor, svart hjälm & väst. 
 
läderstövlar : hööks
schabrak & bensydd : hööks
 
snyggt? rätt vanlig outfit för mig.. haha! hiss/diss? /saga

Krossa alla fönster, slå in hans dörr Låt honom veta, att inget är som förr

 

Plus och minus med sommaren

+ Ridläger, behöver jag säga mera?
 
+ Vänner, blir mer tid över att träffa vänner, även om jag har ganska fullt nu resten av sommaren..
 
+ Sena kvällar, inte för att jag brukar vara ute så sent. men när man väl är det, så brukar man ha så himla roligt med alla folk
 
+ Värmen, inte massa jackor och skit som behövs, shorts och tröja sen är det klart liksom
 
 
 
- många är borta, åkt till landet, utomlans, läger eller liknade så finns många man saknar ;)
 
- Mygg, usch, dock har inte jag så jätte ont av dom, men men, gillar dom inte..
Jag och min fina vän Tyra som är i turkiet och steker, även om jag har svårt att sakna folk, så saknar jag dig lite ändå <3 Bild från  skolavslutningen 
 
 

<3

 

godnatt bästa bloggläsare!

sov gott! ny dag imorgon, tack för idag!
 
/saga

hos kajsa

hej! är hos kajsa nu, vi har nyss varit i stallet. red grusvägarna barbacka i skritt och lite trav, med bara grimma och grimskaft. lugnt och skönt! sträcka lite på benen, aldrig fel.
inatt sover jag här, roligt! 
 
kramar /Saga

idag

hej! idag red jag ut, som planerat. det gick bra, skritt & trav. 
efter vi hade ridit ut gick jag in en stund i paddocken och tränade dressyr, typ 10 min haha! galopperade typ bara, så han inte ska vara helt crazy imorgon när jag ska hoppa. sanna från stallet ska hjälpa mig lite imorgon, jättesnällt!! 
 
/saga 
 

min och dawantys historia

tänkte det var roligt att veta, eftersom ni har fått veta melissas "historia" om strudel.
 
först gick jag på partille ridklubb, men efter ett tag kände jag att jag inte lärde mig så mycket. jag tröttnade helt enkelt på ridningen över huvudtaget. meningen då var att jag skulle sluta rida, kanske börja i dans, eller gymma. alltså dans på gymmet. men "en dag" fick jag ett sms av tyra, där hon hade skickat en bild på en annons på hästnet. där stod det om dawanty, och jag smsade sofia som äger dawanty. vi planerade provridning. eftersom det var i mölnlycke var det en bit att åka med buss, och vi hade inte bil då. så då följde både mamma och tyra med. det tog typ 1 timma dit. när vi var framme kommer jag ihåg att han redan var sadlad och jag skulle bara tränsa honom. mitt första "intryck" var att han var stor, väldigt stor. antagligen för jag hade ridit på prks ponnyer. 
 
jag provred och det gick bra, så vi bestämde typ att jag skulle komma tillbaka. dock blev det inte av på ett tag, men tillslut kom jag igen. och då bestämde vi att jag skulle vara medryttare. jag var väldigt glad! 
när jag hade varit medryttare ett tag så började vi prata lite om att vara fodervärd till sommaren, och jag pratade med mamma mer om det. samma dag skulle jag till pappa, mamma ringde när jag hade kommit fram till pappa och sa att det skulle funka. alltså ett "ja." jag blev så glad, och prata om dawanty hela tiden. 
sen var det inget mer med det, eftersom det var typ "vinter" så jag fortsatte att vara medryttare som vanligt. 
 
när sommaren "började" komma smsa jag och mamma sofia, och tittade om hon hade tänkt något mer på fodervärd. och då bestämde vi "helt" att jag skulle bli. jag var så fruktansvärt glad, i hela kroppen. härligaste känslan. vi bestämde ett datum, 1 maj. och det var den dagen dawanty kom till nya stallet, och han var min foderponny. 
 
vi har utvecklats såå mycket, på bara 76 dagar. dawanty är den bästa jag vet, och jag är otroligt tacksam över att detta hände. 
 
 
/saga
 

Stallet nu


HAPPY

bloggar jag läser vardagligen är nellieberntsson, fourrider, linnolsson, ponnysanning, kajsawillen och några mer. 
alla dessa 5+ bloggar är grymt bra. ni alla vet vem nellie och linn är, samt ponnysanning. 
men mina kompisar på fourrider & kajsa gör verkligen ett bra jobb. det gör självklart de andra också. 
fortsätt jobba kajsawillen & fourrider. glöm inte det viktigaste av allt, låt ingen sänka er - håll huvudet högt. 
sprid glädje till varandra, bättre kan det inte bli. 
 
HAPPY
 
ni som läser denna bloggen, min och melissas, skriv erat bloggnamn på en kommentar, så lovar jag att jag går in och ger er en kommentar. sprider lite glädje till er, berättar vad jag gillar med eran blogg. gör det som gör er glada, tänk inte på de andra. inget kan bli dåligare av att vara glada. goa & glada. sprid lycka! 
tänk på andra mäniskor. blir ni glada av att någon kommer fram till er och säger ex " snygg tröja, snygga byxor/vad fin du är"? någon måste börja! SPRID. 
 
 /SAGA

duschat bebisen

min goa hund svea är duschad. mums! 
 
 
 
 

hur hittade jag Strudel

Förra året, vid December så blev jag medryttar på en häst som heter Goldfinger, eller Olle som han kallades.
 
Honom red jag några månader tills hans såldes, efter det ville jag ju självklart fortsätta rida!
hade dock planer på att sluta, men det gjorde jag inte, som tur är!
 
Jag satt och kollade på medryttar anonser på hästnet, och där såg jag att det var en häst i Lexby som sökte medryttare!
 
Jag mejlade och fick svar någon dag senare, och efter ett tag så blev det provridning. 
 
Det gick väl ganska bra, eller det gick bra för att vara en ny häst, men ändå dåligt.
Jag provred någon vecka senare igen, då gick det liiite bättre..
 
Och den 1 Juni började jag som medryttare på Strudel, ingen speciell histora egentligen. Men kanske lite kul att veta, eller?
 
Även om det bara gått 1,5 månad så har vi utveklats väldigt mycket!
eller jag har lärt mig hur jag sak rida honom lite, hittat lite knappar.
 
 
 
 

SVAR PÅ KOMMENTAR

kanon fin blogg, får man gästblogga hos er?
 
sv. tack mathilda! jag skulle tycka det var jättekul. verkligen. men eftersom vi är 2 som driver denna bloggen måste båda gå med på det. det skulle kännas fel om jag sa ja utan melissas tillstånd, om ni förstår. men jag tror det skulle vara en rolig grej. hör med melissa! 
sålänge kan du maila in ditt inlägg till " [email protected]" och samma till er andra som läser bloggen, har ni några frågor så kan ni maila in dit. 
 
mathildas fina blogg : http://jennieochmathilda.blogg.se
/saga
 
 
 
jag, melissa och tyra
 

godmorgon

vaknade nyss, typ, idag ska jag rida ut om jag hittar någon att rida med. annars får jag väl rida i paddocken eller bara grusvägarna.. idon't know. måste bara säga att statistiken är redan bra, kl är ju bara 12. 
mer uppdatering kommer. önska lite roliga inlägg? ♥
 
/saga & wanten
 

Kan inte bestämma mig

Jag ska köpa nya skor, och vet inte vilken modell jag vill ha, det står mellan dessa 2 nedan
 
Låga bruna Primeboots med stjärna
 
Har testat låga svarta, vilket jag tyckte var apfult då, men nu så tycker jag det är jätte snyggt! dock vill jag ha bruna och lite ''annorlunda'' så då vill jag ha med stjärna
 
Eller dessa vanliga bruna mellanhöga
 
Ganska basic, men det lutar åt dom låga, måste bara se hur dom ser ut på...
 
 
Vad tycker ni?
 
/ Melissa
 
 
 

TACK


idag har statistiken legat på topp! massor av kommentarer har kommit in dessa 3 dagarna. ni ska veta att det värmer, och sätter ett leende på våra läppar. grymt bra jobbat från både er och oss! tack ännu en gång. 
idag har jag kommenterat andras bloggar. om jag inte har snurrat till det allt för mycket, så har jag kommenterat över 50 bloggar, endast för att få andra att bli lika glada som vi här på msryttarna blir när vi går in och ser era snälla kommentarer. love you
 
 
oliviajosefsson.horseworld.se 
"vilken fin häst" 
 
elin nilsson walldén
"man ser verkligen skillnaden! superfint" 
 

marie 
"vilken härlig bild"
 
johanna 
"både Strudel och Dawanty är såååå fina! älskar Strudels utseende"
 
wilma larsson
"fin blogg, var gärna med i min frågestund"
 
kajsa johansson 
"snygg outfit"
 
erica wik
"vem har gjort eran header? jättefin!" 
 
med detta säger jag godnatt! tack! 
 
tryck på namnen för att komma till deras bloggar. och glöm inte att vara med på wilmas frågestund! har själv ställt 3 frågor! 
 
/saga 
 
 
 
 
 

SVAR PÅ KOMMENTAR

av erica wik : vem har gjort eran header? den är jättefin! gör ni headers? 
 

sv : hej erica! det är vi! det är nog mest melissa som är bra på sånt, eller? haha.. tack så jättemycket! 
ja, vi gör headers om det skulle vara ett intresse. kram! 
 
 
tryck på " erica wik" för att komma till hennes fina blogg! 
 
 
/saga

Sv. Till Erica

Vem har gjort eran header? Den är jättefin! Gör ni headers?

Hej! Tack så jätte mycket! Jag har gjort den, och ja jag gör headers

Kram Melissa


sommaren

känns så segt! vart är sommaren? halva sommarlovet är över, och det har varit varmt i typ 5 dagar. usch. svenska sommaren, är besviken på dig!! jaja, vad har ni gjort i sommar? något roligt? kommentera! 
 
vill ni att jag ska gå in och lämna en kommentar eller bara titta på din blogg, kommentera. roligt att hitta lite nya intressanta bloggar, eller hur? ;)
 
kramar /saga

topmodell

 rubriken beskriver! 
 

dagens ridpass - dawanty

 
hej! idag red jag dressyr i paddocken. red ca 30 min, för det blåste som jag vet inte vad. haha. 
han var duktig, men sjukt rädd för allt som blåste. så tittig! han stannade några gånger och verkligen inte vill gå, för han var rädd. han är en liten tönt allt! tog tyvärr inga bilder, det kändes inte ens som det skulle bli några bra. så förlåt mig! ni får nöja er med bilden ovanför. älskar den bilden, sjukt härlig! 
 
tack för statistiken idag, på topp! 
 
imorgon taggar vi uteritt! rätt lugnt! 
/saga & dawanty

sanningar

jag har haft dawanty i 75 dagar, exakt. 
jag har en hund, hon heter svea. 
min mamma & pappa är skilda, och är hos pappa varannan helg.
jag bor i en lägenhet.
har sjukt svårt för skinka, så äckligt. hahha typ min fobi. samma med korv osv.
jag och melissa är grannar.
jag har aldrig sätt gossip girl, pll. inget som intresserar mig!
jag saknar ridlägerkänslan.
detta är ett tidsinställt.
jag älskar ponnysanning, så roligt att få reda på nytt. haha!
 
/saga & dawanty
 
 
 
 

Riski

Jag fick en D-ponny på 7 år som heter Riski, ett sto!

Hedda sa att hon var väldigt pigg och älskar att hoppa! Hoppas det!

Hon är jätte fin, men går inte att ladda upp bild, hon är iaf Brun och lite ljusare i ansiktet och lite svart också


träffa rebecka nu

med halv bussen, sen blir det dressyr i paddocken. got to love it! 
 
 

godmorgon

herrejesus, haha. jag vakna typ nu. därför har det inte blivit någon bloggning, som ni kanske förstår. hehe. 
dock hade jag ju ett tidsinställt där "vi kommer sakna melissa" inlägget. bättre det än inget! 
idag kommer jag uppdatera som vanligt. ska dock till stallet runt 16 tiden och rida ut. kommer nog hem runt 19. 
mellan där fixar jag tidsinställt, så ni får uppdatering. varsågoda att önska vad ni vill läsa mellan 16-19. 
 
statistiken är helt amazing, haha. grymt! igår var det lätt rekord, på länge. wow. då blev vi glada, kan jag lova. 
 
 
/saga & dawanty

Vedbände ridläger

Just nu sitter jag i bilen till vedbände ridläger, där jag ska tillbringa 10 dagar, och jag hade tänk att skriva lite om vedbände. 
 
Vedbände är då ett ridläger som ligger en liten bit ifrån Vetlanda, Småland.
 
Jag var på ridläger där förra året, då ett 5 dagars, och redan från första sekunden jag var där, älskade jag det.
Alla samlades och så fick man reda på regler, ridgrupper, stugmammor och det enda man egentligen ville veta, vilken häst man fick!
 
Jag fick en häst, eller ett New-forest sto på 147 i manken och hela 23 år gammal, men gud, hon var så himla perfekt! så snäll, dock väldigt seg vid ridningen, men en riktig läromästare!
                           ( inte min bild, hoppas det var ok att jag tig den '' soobloggen.blogg.se '' )
 
Under ridlägret gång, så träffade jag flera vänner, några är Joline och Evelin som är lite nygre än mig, men gud vilka härliga tjejer!
 
Vi lekte även massa olika lekar, pär begär, fem kamp och massa skoj!
 
Mysiga uteritter och roliga pass på banan, verkligen variation! Vilket var väldigt roligt. 
Inte nog med detta, Vedis har världens godaste mat, herregud, sååå himla god. 
 
Nu är jag då nästan framme. 
Lite bilder från last year.
 

Däcken på bilen går runt runt runt

Och jag sitter och läääängtar!
härlig bild från förra året! 
 

Påväg

Jag tog med mig datorn i bilen, så jag kan blogga när jag ändå har intenet uppkoppling.
 
Just nu ve tjag inte vart vi är riktigt, men har åkt bil ca 50 min, åh! längat verkligen tills vi är framme, ska nog skriva några tidinställda även om jag inte vet vad jag ska skriva om, men hoppas jag kommer på något!
 
Statistiken är verkligen på topp!!
 
Synd att jag inte kan hjälpa saga och blogga när jag är på ridlägret! men kommer iaf upp  1-2 inlägg från mig per dag, alltid något..
 
Men om ni vill hållas uppdaterade lite mer, så kan ni kolla instagram! som ni ser i menyn, i bildspelet! där kommer jag lägga ut bild på hästen jag får och skriva vad den heter osv!
 
Kram Melissa
 

MELISSA

ha det sjukt roligt på ridlägret. 10 dagar utan dig, wow. rätt tråkigt, men tänker på att du har kul! 
hoppas du får den bästa hästen på hela lägret, allt vad dom har att erbjuda till en sån bra ryttare som dig. 
som ni inte vet så har melissa tillgång till sin telefon kl. 16 varje dag (om jag har uppfattat det rätt) vilket betyder att det KANSKE blir lite inlägg. annars så finns det många tidsinställda, duktigt! 
 
vi kommer sakna dig! ha så kul min allrabästavän! strudel kommer också sakna dig! ♥
 
/saga 
 
 

TACK - ANG UTVECKLING

Man ser verkligen skillnaden! Superfint! 
 
tack för din kommentar, och tack tack! kram på dig elin! 
 

GRYMT

känns otroligt bra att bloggen går så bra nu! andra dagen och mycket läsare. 
gör er själva en tjänst att stanna, ni kommer inte ångra er. 
tack tack tack tack. vi är enormt glada ska ni veta. tack igen! så roligt. fortsätt såhär så kan jag lova er en suprice. 
 
 
 
/saga

Längtar

Nu sitter jag på helspän och längtar tills imorgon! 
 
Jag går upp 07.30 så jag får ätit en ordentlig frukost, och tar på mig ridkläder.
chillar lite och sedan vid 09.00 drar vi! vi åker nog lite tidigare om jag känner min pappa rätt, haha!
 
packningen är nästan klar, det är 3 saker till som ska torka och et til par joggis som ska packas ner, osäker på om jag ska ta med onepiece eller inte, hm..
 
 
 

UTVECKLING

 
ranchens ridläger, 2011 - 2012. 
 
partille ridklubb 
 
2013
 
 
under åren jag har ridit, har jag utvecklats väldigt mycket. framför allt nu med dawanty, så snabbt. Ranchens ridläger utvecklades jag med massor, iallafall första året. ridning är lika kul nu, som det var när jag började! 

/SAGA & DAWANTY


Svar på kommentar

Annie: Ska strudel med på lägret?
 
Hej Annie, tyvärr så följer han inte med. Planerna var det från början, men eftersom pappa aldrig kört strudel innan, så ville han inte köra såpass långt första gången. 
 
Kram Melissa 
( om ni underar varför jag bara lägger upp häst bilder så är det för att det endast finns det på denna datorn ) 
 

hemma nu

är hemma nu, och ska typ sova lite. haha så sjukt trött är jag. 
i stan fikade vi på starbucks, så gott! 
dagens planer är oklara, men kanske blir en hemma dag.. eftersom halva dagen är över. 
ska nog sätta mig och skriva några inlägg, har ett på gång. kul! 
 
segt inlägg, men men. uppdatering! 
 

/SAGA & DAWANTY


Trötter

Idag är jag verkligen en riktigt trötter, har dock " massor " att göra.
 
Jag håller på och fixar med kameran, så allt är med till den.
Alla kläder är rena, vikta och ner packade så dom tar så lite plats som möjligt så jag slipper ta med fler väskor än nödvändigt
Läder stövlarna och Tretorna är rena och fina, eller tretorna är väl inte 100% rena, men orkar verkligen inte.. 
Min hjälm är avtvättad. 
 
Nu är det bara det sista kvar, fall jag glömt något, det jag kommer på nu är att ta med lite extra tröjor, ett par shorts och pyjamas som jag inte packat än och Joggis.
 
Men jag vet att jag har glömt något jätte viktigt, vet dock inte vad det är.. ah, så jobbigt.. Skulle inte förvåna mig om jag typ skulle glömma min hjälm imorgon..
 
Sen ska jag duscha, och sedan blir det sova, gud.. nu börjar jag bli lite nervös! haha.
 
Självklart  så ska jag ta med mig ett schabrak och lindor, som den tönt jag är ;)
 
 

FIKA

hej! fick nyss ett sms av ella, om jag ville följa med till stan och fika & kolla lite kläder. så det gör jag! ska fixa mig nu, nice. vad händer idag?
dawanty får vila idag, eftersom vi red långritt igår. låååååång ritt!
 
SAGA & DAWANTY
 
btw, det finns spotify i menyn här på bloggen, om ni är suga på lite musik?
 
 

VECKOPLANER, MÅNDAG - SÖNDAG

 
ska verkligen försöka följa schemat! hoppas det finns någon som vill rida ut tisdag och fredag! 
 
/saga och dawanty

A/Q

Vilken fin häst! vad är det för ras? 
svar : tack! han är en tysk ridponny. 
 
kul att du kommentera olivia josefsson! (tryck på namnet för att komma till hennes blogg)

 

/saga & dawanty


Tidsinställda

Idag ska jag sätta mig och skriva massa tidsinställda, eftersom jag är borta i 10 dagar så blir det en del och skriva
 
Jag har redan en hel del ider om vad jag ska skriva om, men är det något speciellt du vill läsa om är det fritt fram att säga till.
 
Kommer bland annat komma upp hiss&diss, åsiktsinlägg, tips, musik massor av variation, men är det något speceillt så säg tilll.
 
/ Melissa
( jag vet att jag är väldigt framåt lutad på denna bilder, men älskar den)
 
 

Godmorgon

 
 
Vaknade precis, och ska snart gå upp och förtsätta packa.
 
egentligen borde allt vara färdig packat och klart, men är man Melissa så är man ;)
HIttade några saker jag skulle ha med mig igår, som inte var rena, och alla var självklart i olika färger.
Så blir många tvättar idag, haha 
 
Förutom att packa så ska jag ju till Strudel idag också, han måste vara trött efter gårdagens uteritt, så idag blir det en promenad eller en lugn skritt tur på kanske 30 min. 
Blir självklart en massa mys också!
 
 
 
 

SAGA TIPSAR - HÖÖKS

nu inför sommaren är det ju mycket flugor, titta in denna! 
ULTRASHIELD 269 :-
Bekämpar flugor, myggor, knott, bromsar, fästingar etc. Ohyran landar på hästen men biter inte. Då Ultra Shield är så effektiv är den mycket bra för hästar med eksem. Skyddar din häst upp till 14 dagar. Föl mindre än 12 veckor får ej behandlas. Godkänd av kemikalieinspektionen. 950 ml."
 
 
SLÄT LÄDERTYGEL 139 :-
"En serie i noga utvalt läder. För att få ett smidigt läder med längre livslängd, har mjukgörande och vårdande ämnen tillförts." Jag har själv liknade tyglar, väldigt sköna att rida med och jag tycker dom " ger än" en mjukare hand, eftersom de är så lätta. Värt! 
 
 
HELOSAN SOL 
Något som jag behöver. Tipsar till er som har hästar med ljusare mule, som lätt bräns och även andra hästar också. Dawanty har blivit lite solbränd på mulen, dock använde jag vanlig helosan. Funkade också! Dock hittade jag inte det på hööks hemsida, men tror det ska finnas (?)
 
 
Så, det var 3 tips från mig. Inte så roliga kanske, men rätt behövliga - speciellt under sommaren. 
 
/saga & dawanty 
 

Godnatt!

hej! nu ska vi snart sova, ska bara vänta ca 15 min till melissas tvätt är klar, eftersom hon åker på ridläger på måndag. Och under tiden hon är där blir det nog ingen bloggning från hennes sida, eftersom hon nog inte kommer ha så mycket tid. Men hon ska försöka göra några tidsinställda. 
 
Men från min sida blir det uppdatering, ska försöka skriva roliga inlägg. 
Imorgon kommer förhoppningsvis en ny sak upp på bloggen, gissa vad? ( dock idag, eftersom kl. är över 00)
Den som gissar rätt får en länkning!! 
 
sov gott, och grym första dag här på bloggen. tack alla som har tittat in! 
 
/saga & dawanty 
 
 

VÅRAN DAG

hej! dagen idag började med en go frukost - typ brunch, vilket är en go början på dagen. 
efter det så drog vi till stallet, till Strudel, hämtade han från hagen och red till stallet där Dawanty står. Och då fixade vi han snabbt och red ut i skogen 
 
Massa härliga galoppsträckor blev det och långa backar! Vi badade även, och eftersom melissa red barbacka så började strudel simma - hon "hoppade" av och strudel råkade trampa henne på foten, en blå fot men annars bra. 
Turen var på ca 3/4 timmar. Riktig mysig långritt! Och det kommer lätt göras om. 
Vi har 1 video som kanske visas upp om det finns intresse? 
 
Outfiterna idag var inga speciella, därför kommer det ingen bild på dom. 
 
Bästa vännerna! 
 

Dawanty

Dawanty är min foderponny som är född 1994 men åldern är bara en siffra - han är det mycket fart i. 
Han älskar att hoppa, och hoppar riktigt bra. Men är även duktig i dressyr och älskar uteritter med fart. 
 
Han är en Tysk ridponny på 144 i mankhöjd. 
 
om ni vill veta mer om Dawanty kan ni gå in på : http://stallhippocampus.se/Haestarna-p-g-rden/Dawanty/
 
 
 
 
 
 

Strudel

Strudel är min medryttar ponny, som jag rider 3 gånger i veckan, hoppning, dressyr, uteritt ja allt man kan tänka sig, men han tycker det är roligast att hoppa, vilket han är bäst på!
 
Strudel är en ponny på ca 145 i mankhöjd, som är född 2004, alltså 9 år.
Han är en haflinger korsning.
 
Världens mysigaste lilla ponny